Vår Historie

Bakke gård ligger høyt og fritt øverst i skiskytterbygda Simostranda på kommunegrensa mellom Modum og Sigdal. 

Gården eies og drives av Anne Karin Bøhn og Svein Indresæter. Anne karin overtok etter sin onkel i 1993 og er tredje generasjon på gården. Tre barn er oppvokst på gården, mens det nå bare er minstejenta som bor hjemme. Karoline og Ingrid Margrethe har hatt mye av sin barndom i fjøset og i gårdsbakeriet. 

Hovedproduksjonen har vært melk- og kjøttproduksjon. På nittitallet ble det etterhvert vanskelig å leve av bare det tradisjonelle landbruket. 

Anne Karin hadde i flere år bakt flatbrød og sigdalskling til venner og kjente. I tillegg var det et stort antall ripsbusker på gården og mye rips som gikk til spille. 

Et prosjekt mellom Modum, Sigdal og Krødsherad kommune fikk litt fart på sakene. I 2002 var vi også med og startet opp produsentnettverket Eventyrsmak. 

Med god hjelp av Landbrukssjefen i Modum fikk vi investeringsmidler og satte i gang ombygging av bryggerhuset på gården. Alt i alt har bryggerhuset blitt bygd ut tre ganger. 

Den gamle bakerovnen som Anne Karin husker at bestemoren bakte brød i blei restaurert og er nå i bruk. Anne Karins mor og en eldre sambygding delte sin kunnskap og vi har nå med oss ferske bakerovnsbrød når vi er på Bondens marked. 

Det som var tenkt som en tilleggsjobb et par dager i uka for Anne Karin har etter hvert utviklet seg til å bli hovednæringa på gården. 

Både Svein og Anne Karin jobber svært mye med tilleggsproduksjonen og i tillegg er det to faste ansatte gjennom hele året i tillegg til flere ekstrahjelper før jul. 

Sigdalskling, flatbrød og ripsgele er fortsatt viktige produkter. 

De utviklet i tillegg to typer “kaffe”-kjeks basert på grovt mel; «Gårdsbakeriets groviser», som har blitt en suksess. Kjeksen alene står for ca 30% av omsetningen. 

Sarah Bernard, fire typer kjeks til ulike oster, Ingas bringebærsnipp, flatbrød, en rekke julekaker, brød, putesnipp og andre bakevarer produseres i bakeriet. Samt mange ulike typer syltetøy og geléer som lages på skogsbær og gårdens egne usprøyta bær. Det kjøpes også inn bær fra andre bønder i nærområdet. 

På høsten etter at ammekuene og kalvene blir hentet ned fra utmarka selges det fantastisk kalvekjøtt. Kalvene har levd hele sitt liv på melk fra mor og grass, og levd det frie liv i utmarka. Det kjennes på smaken. 

Heimlaga spekepølser av egne storfe er også mektig populært. 

Varene blir solgt i gårds- og spesialbutikker spredt over hele Sør- Norge. Det leveres også til en del Meny- og Sparbutikker i Buskerud og Osloområdet. 

Espa Servicesenter, populært kalt Bolleland, er en av Bakke gård sine største engroskunder. Det er også Meny Colloseum. På disse to stedene brenner dem virkelig for lokalmat. 

I tillegg deltar Anne Karin og Svein på ca. 50 markeder i løpet av året. Størsteparten er Bondens marked i Drammen og Oslo, der de etter hvert har opparbeidet oss en trofast kundekrets. 

De deltar også på store markeder som Dyrsku'n i Seljord, Rakfiskfestivalen på Fagernes, Matstreif i Oslo, Kjerringtorget i Nesbyen og Matfestivalen på Geilo. 

Bakke gård profilerer seg under merkenavnet Eventyrsmak som går igjen på samtlige etiketter. 

I 2017 ble Bakke gård tildelt Bygdeutviklingsprisen i Buskerud. Det var stor stas. Det Norske Måltid tildelte oss prisen “årets beste bakst” for våre deilige groviser i 2022. Dette er gjeve titler vi er svært takknemlige for. Vi fortsetter det gode arbeidet!